my playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Isnin, Ogos 02, 2010

Superman Returns

Buah Hati Ibu dan Ayah
08hb 2. 2002, Alhamdulillah ..berakhirlah debaran yang ditanggung hampir sembilan bulan, dek risau pisang berbuah dua kali.  Pemberian yang tak ternilai dari yang MAHA MENGETAHUI. Seorang baby lelaki selamat dilahirkan melalui pembedahan di Hospital Ampang Puteri."Muhammad Aqif" nama yang dipilih untuk putera ini, yang bermaksud "penumpuan". Memang kami mengharapkan Muhammad Aqif akan
menjaga kakak Dina sebaik mungkin dan menjadi sekuat Superman supaya dia dapat melindungi kakak bila ibu dan ayah tiada. Nur Irdina seakan tahu yang dia sudah punya adik, bila terdengar tangisan adiknya dia akan tercari cari dan tersenyum, lebih lagi bila diletakkan adik disisinya.  
Cahaya mata kedua ini memang dirancang kelahirannya. Keinginan mempunyai anak ramai memang menjadi impian, tetapi atas nasihat doktor pembedahan hanya boleh dilakukan sebanyak 4 atau 5 kali sahaja, Alhamdulillah itu sudah cukup buat ibu bahagia. 
Doa ibu: Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang orang yang soleh.
(Doa Nabi Ibrahim ini dimakbulkan oleh ALLAH S.W.T. Baginda memdapat anak lelaki yang soleh dan penyabar iaitu Nabi Ismail a.s.)  

ANUGERAH.."Run Forrest Run....!!!!"21hb 6 2001, Cahaya Kehormatan ibu dah berusia 1 tahun.... sungguh cepat masa berlalu...Kalau orang yang tak dikenali tegur mesti akan bertanya "berapa bulan baby ni? 4 bulan ke?" Tapi ibu dah lali dengan pertanyaan macam tu... kalau malas nak terangkan ibu cakap "Ya 4 bulan" kalau rajin ibu akan terangkan yang sebenarnya..dan melihat perubahan air muka orang yang bertanya, mungkin simpati atau menyesal bertanya.

Cabaran yang ibu lalui bukan disebabkan susah menjaga puteri ibu ni, tetapi letih nak memenuhi permintaan orang yang suruh berubat kesana kesini seolah olah ibu tak pernah berikhtiar untuk menyembuhkan anak ibu. Cakaplah mana tempat yang ibu tak pergi, mana cara perubatan yang ibu tak cuba..(Urut tradisional dari klang, negeri sembilan, sentul, keramat. berubat cina, urut dari sifu cina, doa2 dari macam2 ustaz, makan suppliment dari Dr.Nasoha, Ozon trapi dari pusat perubatan kampung baru, fisiotraphy dari hospital dan macam2 lagi)

Akhirnya ibu dah temui ubat untuk membesarkan anak ibu ni, iaitu redha dan terima yang ALLAH menciptakan Dina ini khas untuk ibu dan ayah dan ada rahmat disebalik anugerah ini... Ibu tersangat sayangkan Nur Irdina.....