my playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Khamis, Ogos 05, 2010

ALLAH LOVE...

Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)? Dan demi sesungguhnya! kami telah menguji orang orang yang terdahulu sebelum mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang orang yang benar benar beriman, dan nyata pula apa yang diketahui Nya akan orang orang yang berdusta. AL ANKABUT. 2-3.
Para Nabi juga diuji. Dan ujian yang dikenakan kepada para Nabi adalah lebih berat berbanding manusia biasa. Hal ini adalah seperti yang dinyatakan oleh Rasulullah Sallallahu'Alaihi'Wasallam: "Sesungguhnya, manusia yang menerima ujian yang paling berat adalah Para Nabi, kemudian orang yang mengikuti mereka, kemudian orang yang mengikuti mereka dan kemudian orang yang mengikuti mereka." (AL-Silsilah Al-Sahihah. Al Albani)
Maka bersabarlah. Bersabarlah dalam menghadapi dugaan dan ujian daripada ALLAH dengan mencontohi sikap para Nabi. Dan ketahuilah, bahawa untuk setiap ujian yang diberikan oleh ALLAH pasti akan ada perkara yang lebih baik menanti. With Love.....