my playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Isnin, November 29, 2010

ARWANA RESORT PULAU PERHENTIAN (4 HARI 3 MALAM)

  • Pening juga kepala memikirkan percutian kali ini, kerana buat pertama kalinya kami sekeluarga bercuti dengan  menaiki kapal terbang. Pening memikirkan macam mana keadaannya nak bawa kerusi roda Dina dan barang2 untuk 6 orang dan sama ada nak bawa prem baby sekali atau tidak. Ni baru pergi bercuti ke Kelantan & Pulau Perhentian kalau pergi luar negara lagi pening agaknya. Pampers untuk Dina & baby, susu untuk Dina & baby, nestum untuk Dina dan yang paling penting ubat Dina, semua kena periksa betul betul, sebab nak beli kat Pulau mana ada barang barang macam tu.  
  • Kami bertolak dari LCCT pada pukul 11am 26hb 9, 2010 dan seperti yang dijangka rupanya ada juga benda yang terlupa,(salinan surat beranak anak anak).Nasib baik pegawai di airport bagi pelepasan. Kami sampai di Kota Bahru pada pukul 12am. Kami makan tengah hari, makan malam, membeli belah dan bermalam di Pengkalan Chepa. Esok paginya baru kami bertolak ke Jeti Kuala Besut dengan menaiki van.
Kak Dina di jeti Kuala Besut.
video
Dalam bot laju
  • Banyak tangan yang membantu semasa mengangkat dan menurunkan Kak Dina dari bot. Rasanya Kak Dina pasti seronok. Perjalanan dari jeti ke pulau mengambil masa 30 minit tetapi rasa sekejap kerana leka dengan pemandangan yang cantik. Sesungguhnya ALLAH maha pencipta.
Kak Dina sedang menunggu ibu mengambil kunci bilik.

Kak Dina rehat dibilik dengan Baby Uqail.


Semua orang makan sedap2, Kak Dina makan nestum aje...


Bergambar dengan Aqif, Tisya & ibu depan kafe...
Kak Dina jalan jalan ambil angin..
Dengar bunyi adik & sepupu bermain di kolam renang...
Jalan dari cafe menuju ke bilik..
  •  Dina lena tidur dalam boat semasa perjalanan balik menuju ke Jeti Kuala Besut. Satu lagi kenangan yang tak dapat dilupakan, ibu boleh lupa ambil baby Uqail dari Pak Tam nya, nasib baik tinggal kat Pakciknya kalau tinggal kat orang lain...  Syukur pada ALLAH kerana kami sekeluarga selamat dalam perjalanan pergi dan balik dari percutian kali ini. Kalau banyak rezeki kita pergi tempat yang lagi best untuk Kak Dina &adik adik. Love: Ibu.